Mitől objektív a HRO módszer?

Az irodai humán erőforrás tevékenységének hatékonyságával foglalkozó szakirodalomban található módszertanok szerint a humán erőforrás működése jellemzően szubjektív szempontok alapján kerül megítélésére. Ez a különféle tesztjellegű teljesítményértékelésektől a közvetlen vezetői személyes értékelésekig igen sokféle módon történhet, ám mégis kivétel nélkül egyazon hiányban szenvednek. Nem objektív mérési módszer eredményeként nyert adatokra támaszkodnak.

A HRO módszer előnye, hogy a szubjektív szempontokat minimalizálja, egyúttal ez a módszer lehetőséget teremt arra, hogy a cégvezető a rendelkezésre álló irodai humán erőforrás tevékenységéről, annak hatékonyságáról naprakész, objektív adatokra támaszkodó, hiteles információkkal rendelkezzen.

A HRO módszer egy matematikai modell, amely független az alkalmazók személyes elképzeléseitől, ítéleteitől, előzetes benyomásaitól és előfeltevéseitől. Objektivitásának garanciája egy számítási modell, amelyhez az alapadatokat, vagyis az „input”-ot, a cégben dolgozó, annak tevékenységét legjobban ismerő és napi szinten végző vezetők és munkatársak szolgáltatják.